Събота, 12 Октомври 2024

Най-големият строителен кораб в света се включи в изграждането на „Северен поток 2“

Най-големият строителен кораб в света се включи в изграждането на „Северен поток 2“
Публикация   28 Дек, 2018   /     akcent.bg   /     561

Реализацията на проекта се изпълнява по график, съобщават от Nord Stream 2

  Най-големият в света строителен кораб Pioneering Spirit се включи в изграждането на газопровода „Северен поток 2“ в изключителната икономическа зона на Финландия, съобщава днес проектната компания Nord Stream 2 AG.

   Pioneering Spirit ще продължи да изгражда тръбопровода след кораба Solitaire, който работи във Финландия от септември 2018 г. Той се насочи към южната част на изключителната икономическа зона на Швеция, за да постави 510-километровата част от газопровода през следващите месеци.

   И двата кораба са собственост на швейцарската компания Allseas. Pioneering Spirit е с дължина 382 метра, ширина 124 метра и екипаж от 570 души, а Solitaire е с дължина 300 метра, ширина 41 метра и екипаж от 420 души.

   По време на полагането на тръбата помощният изследователски кораб контролира полагането на тръбопровода на морското дъно.

   Общо около 370 км от газопровода вече са положени, казват още от проектното дружество и добавят, че реализацията му се изпълнява по график. 

   Nord Stream 2 е получил необходимите одобрения в четири от петте страни, през които трябва да премине. Работите се извършват в Швеция, Финландия, Германия и Русия в съответствие с издадените национални разрешителни. Извършват се строителни работи на сушата в Русия и Германия. Корабът Audacia завърши операциите по полагане на тръби във водите на Германия вчера.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha