Събота, 12 Октомври 2024

ОБК среща бизнеса с науката, образованието и работната ръка

ОБК среща бизнеса с науката, образованието и работната ръка
Публикация   26 Ноемв, 2018   /     akcent.bg   /     594

Национален бизнес форум в хотел „Рамада“ събира утре над 350 предприемачи, учени, работодатели, синдикалисти, представители на правителството на местната власт и на европейските институции

   Сдружението за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени бизнес клубове (ОБК) ще бъде домакин на Национален бизнес форум „Бизнес-Наука- Образование- Работна ръка – Малкият и средният бизнес в туризма, земеделието и индустрията“. Събитието ще се състои на 27 ноември 2018 г. в хотел „Рамада“, София от 09:00 часа. Партньор на форума е Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, със специалната подкрепа на Българска банка за развитие АД.

   Ще присъстват над 350 представители на бизнеса, Българска академия на науките, научно-изследователски центрове, висши учебни заведения, средни и основни училища, детски градини, образователни и тренировъчни центрове, работодателски и синдикални организации, медии и др. Официални гости на форума ще бъдат представители на българското правителство, местните власти, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, сред които министърът на икономиката Емил Караниколов, изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков, зам.-министърът на българското председателство на ЕС Моника Панайотова, ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

   „Очаква ни едно изключително полезно и значимо събитие за развитието на малкия и средния бизнес в България.Един от основните проблеми пред малкия и средния бизнес у нас е липсата на квалифицирана работна ръка. Образованието също се задъхва и трудно отговаря на изискванията на бизнеса. Затова решихме да срещнем предприемачите с хората на науката и образованието, за да намерят най-прекия и най-ефективния начин за сътрудничество, за насърчаването на бизнеса, за европейското развитие на науката, за въвеждането на новите тенденции в образоването, съобразени с изискванията на бизнеса. Ще дискутираме и възможностите за иновации в бизнеса, как да се усъвършенства и специализира работната ръка, дигитализацията“, коментира председателят на УС на ОБК Веселин Халачев. По неговите думи по традиция изключителен интерес има и към темата за европейското финансиране. На форума утре ще се представят очакванията, прогнозите и тенденциите на Европейските фондове и програми през следващия програмен период 2021-2027г. След форума, на базата  на всички изказвания и препоръки, ще бъде изготвен специален доклад, който ще бъде представен на официалните и специално отговорни български и европейски власти.

   След огромния успех на b2b мачмейкинг срещите по време на Балканската бизнес конференция на ОБК през юни, заинтересованите страни отново ще могат представят идеи, да намерят партньори и съмишленици.

   Миналата седмица ОБК бе в австрийски град Грац, където за първи път българска номинация достигна в шортлиста на Европейските награди за Насърчаване на предприемачеството.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha