Събота, 12 Октомври 2024

Alibaba записа 30 млрд. долара онлайн продажби за 24 часа

Alibaba записа 30 млрд. долара онлайн продажби за 24 часа
Публикация   12 Ноемв, 2018   /     akcent.bg   /     434

Резултатът е по-голям от всички продажби на "черния петък" и "кибер понеделник" в САЩ взети заедно

  Аlibaba постави нов рекорд за онлайн продажби. Китайският онлайн хипермаркет записа продажби на стойност 30.8 млрд. долара за 24 часа, съобщава CNBC. Това се случи в неделя по време на местния "Ден на самотниците".

  Това е своеобразният еквивалент на "черния петък" и "кибер понеделника" в САЩ, когато магазините правят най-големите си отстъпки и промоции за годината. Alibaba постави подобен рекорд и миналата година, когато записа приходи в размер на 25.3 млрд. долара. Тазгодишният рекорд е още по-голям.

      
Това е десетата поредна година на традицията. Тя бързо стана изключително популярна в Китай и вече редовно побеждава двата еквивалентни американски дни за промоции взети заедно. Продажбите започнаха силно още от самото начало. Първият милиард е записан само за минута и 25 секунди. 10 млрд. долара са достигнати за малко повече от час. Общо поръчаните продукти са над 1 млрд.

    Alibaba поставя голям фокус и над допълнителни услуги. Тя развива активно веригата магазини Hema в Китай. В нея потребителите могат да влизат, да избират стоки, да плащат за тях чрез телефона си и да излизат. Компанията е категорична, че не може офлайн и онлайн пазаруването да се разделят и да са различни, тъй като клиентите са едни и същи. Затова тя ще продължава да смесва най-доброто от двата свята в услугите си.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha