Интерпретации на тема: "И да ме буташ, няма да падна”!

Интерпретации на тема:
Публикация   16:01     23 Окт, 2018 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     286

   Все си мислех, че с възрастта и опита съм натрупал и знания, освен придобитите в училище и университета. Мислех си, че житейската ми практика вече е препълнена с всякакви примери и вече едва ли може нещо да ме изненада….

    Но…. историята с Валери Симеонов наистина ще се запомни. Със сигурност. От много хора… Но явно и по- различен начин...

   Едно нещо обаче не мога ясно да разбера. Симеонов излиза и нещо казва, дори го поттвърждава. Вицепремиерът смята, че е прав. Нищо, че отсреща си има значително повече и по- различно мислещи. Впечатляващ факт е, че Симеонов в случая не се разхленчи и не каза, че не е разбран, въпреки всичко остана и държи на казаното.

    Странно е как този момент ще влезе в българската история. Как ще бъде обяснено, че Симеонов поиска съд за Работодателя Домусчиев, а днес именно КРИБ застана плътно зад него. Майките ли, децата ли, политиците ли, едрият бизнес ли....??? Кой за на Изток, кой е за на Запад... Кой е соросоид, кой е русофил, къде е Изток, а Запад? Този театър за бушмени не е ли обиден за наследниците на Ботев и Левски?

   Ситуацията много заприлича на тази преди разпада на кабинета Борисов-2. Коалиционните партньори се изпохапаха и … до там. Де жавю. … Само дето този път Борисов се кълне, че иска да изкара мандата си.

   Тримата партньори от Малката коалиция стават все по-смешни и жалки. Това нещо Сидеров със сигурност от в-к „Демокрация” до днес е с трудно запомняща се биография. Един път го бутат, друг- сам пада… Най- добре стоящият партньор ВМРО изглежда най-притеснен, ако се разпадне дослука.

  Сократ е казал, че истината има два края. Но пък чак като сега не е било. Борисов няма много място за маневри. Ако реши да се хареса на улицата, вероятно ще се разпадне коалицията. Заставайки зад Симеонов, рискува не по-малко.

  Но явно действителността е бременна с неясни и недопустими за нормалния мозък събития.

  Определено Борисов излезе прав- МАТЕРИАЛЪТ  е лош. Дори много лош. Или просто властта и парите нямат алтернатива, още повече нищо общо с морал и с чест.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha