Събота, 12 Октомври 2024

Пенчо Милков: „Надявам се на конкретни мерки, за да не се нареди България сред държавите, засегнати от африканска чума по свинете"

Пенчо Милков:  „Надявам се на конкретни мерки, за да не се нареди България сред държавите, засегнати от  африканска чума по свинете
Публикация   05 Окт, 2018   /     akcent.bg   /     386

Според Пенчо Милков либераризирането на лова е спорно, защото ловът без кучета е нефективен

     Какви мерки за недопускане на заболяването африканска чума по свинете е предприела Българската държава? попита, чрез актуален въпрос, народният представител Пенчо Милков Министъра на земеделието храните и горите, днес по време на Парламентарен контрол.

     В реплика на отговора на Министър Порожанов, който изброи дейностите по дезинфекция, извършвани на границата,  Милков посочи като положителна мярка, прилагана в съседни държави, дезинфекцията да се прави, не само на границата, но и между населените места.  По отношение на оградата,  народният представител, обърна внимание, че дивите прасета могат да минат границата и по друг начин, като например да преплуват и са необходими мерки и срещу това.

    Според Пенчо Милков либераризирането на лова е спорно, защото ловът без кучета е нефективен. Той призова за по-конкретни мерки срещу африканската чума  и изрази надежда, че България няма да стане 71-вата държава, в която ще е на лице заболяването, защото покрай дивите свине същественият удар ще е за цяла индустрия, поради спецификата на свинепроизводството в България то да се развива в големи свинекомплекси.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha