Вторник, 30 Април 2024

Фондация "РУСЕ – ГРАД НА СВОБОДНИЯ ДУХ“ с престижна награда от Националното сдружение на общините

Фондация
Публикация   08:31     04 Окт, 2018 /     akcent.bg   /     477

    На официална церемония по време на 13. Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), заместник-кметът по европейско развитие и председател на Управителния съвет на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански получи наградата „Партньор на общините“. Престижното отличие беше връчено от зам.-председателя на НСОРБ и кмет на Димитровград Иво Димов и представлява грамота и плакет.

   Наградата, която Фондацията получава е признание за това, че през първите 9 месеца на 2018 г. са реализирани 4 съвместни проекта с Община Русе в областта на културата, изкуството и спорта. Това са Парад на ретро автомобили,   Проект „Познаваме Европа – повишаване информираността на гражданите на община Русе относно приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС“, Грийн рок фест и 3D—Стрийт арт.

    Фондацията е устойчива платформа за диалог и създаване на междусекторни партньорства, за иницииране и организиране на културни събития, за подкрепа на талантливи и изявени русенци, за привличане на средства за реализиране на иновативна и амбициозна културна програма и за утвърждаване на културния етикет „Град на свободния дух“. Особено успешно е дългогодишното партньорството с фондация „Еконт“, с чиято подкрепа ежегодно се реализират иновативни проекти в сферата на образованието и науката по програма „Знание и растеж“.

   Събитията са привлекли над  22 000 души публика, а в тях са взели участие 380 артисти, музиканти и художници от България и чужбина.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha