Събота, 12 Октомври 2024

Общественото обсъждане на Общ устройствен план на Русе ще се проведе на 18 септември

Общественото обсъждане на Общ устройствен план на Русе ще се проведе на 18 септември
Публикация   10 Септ, 2018   /     akcent.bg   /     588

  Обществено обсъждане за това как да изглежда Русе в следващите поне 10 години години ще се проведе в Пленарна зала на Община Русе на 18 септември от 14:00 до 19:00 часа. Общият устройствен план се разработва от ДЗЗД „Геотехинженеринг“ с ръководител арх. Димитър Калоянов според решение № 622, прието от Общински съвет – Русе. Екологичната оценка на плана Русе е възложена на „Проект Трой“ ЕООД с управител инж. Красимир Маринов.

  Основна цел на проекта е интензивно и устойчиво икономическо и териториално развитие, осигуряващо висок стандарт на живот на жителите на Община Русе и утвърждаване на Русе като Дунавската столица на България – лидер за изпълнение на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.

   Проектът на Общия устройствен план е на разположение на интересуващите се в сградата на общинска администрация Русе: гр. Русе, ул. „Олимпи Панов“ № 6, в залата на втори етаж, всеки работен ден от 9.30 до 16.30 часа, както и на интернет страницата на Община Русе .

   Становища и мнения могат да се депозират в информационния център на Община Русе и на електронна поща pr@mayor-ruse.bg, както и по време на срещата за обществено обсъждане.

Акцент.БГ вече представи остовните насоки, по които работи екипът на ДЗЗД „Геотехинженеринг“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още