Събота, 12 Октомври 2024

Фирма на на Марешки е глобена за продажба на евтини горива

Фирма на на Марешки е глобена за продажба на евтини горива
Публикация   03 Авг, 2018   /     akcent.bg   /     545

  Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила глоба на фирма "Трейднет Варна" ЕООД, управлявана от майката на зам.-председателя на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки и собственост на съпругата му. Нарушението е по член от Закона за защита на конкуренцията, засягащ нелоялната конкуренция, съобщиха от институцията.

  Комисията е установила, че "Трейднет Варна" ЕООД е продавала в свои обекти в страната бензин, дизел и пропан-бутан на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти. Нарушението е извършвано в продължителен период от време и в значителни количества с цел нелоялно привличане на клиенти, смятат от комисията. Наложената парична глоба от 175 437 лв. е 0.1% от общия оборот на компанията за 2017 г.

   Преписката е образувана по искане на "Лукойл България" ЕООД, "Еко България" ЕАД, "Нис Петрол" ЕООД, "Петрол" АД, "Синергон Петролеум" ООД, "Ромпетрол България" ЕАД и "ОМВ България" ООД.

  Самият Марешки също е собственик на верига бензиностанции, които продават горива на по-ниски цени от най-често срещаните на пазара. Борбата му срещу "картела" в сектора беше един от основните моменти в предизборната му кампания за президентските и парламентарните избори.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още