Събота, 12 Октомври 2024

`Имате пратка. Моделът на Еконт. `

`Имате пратка. Моделът на Еконт. `
Публикация   13 Юли, 2018   /     akcent.bg   /     1129

Историята на компанията излиза в книга по случай 25-годишнината от основаването й

   Вече четвърт век Еконт развива своя успешен бизнес модел, с който доказва, че когато добрите партньорства и хората са фокус, всичко е възможно. Голямата им мечта е да допринасят за по-добро качество на живот в България. Вдъхновени от нея и философията им за подкрепа на знанието и добрия личен пример, от компанията споделят книга за 25-годишната си история.

  Еконт е доказателство, че в България може да съществува честен и успешен бизнес.

  За 25 години от малка спедиторска фирма, Еконт пораства в платформа за развитие на хора и бизнеси. Годините на прехода са време на променящи се ценности, в което свободните капитали са недостатъчни или достъпа до тях е свързан с привилегии, а знанията за правене на бизнес и добрите практически примери липсват. Въпреки това Еконт доказва, че създаването и развитието на успешен български бранд е постижимо. „Това, което правим днес, ще ни даде ли повече свобода утре?“ е въпросът, който съпровожда всяко решение на Николай Събев, визионер на Еконт.

   Служителите на компанията търсят възможностите, там където другите виждат ограничения. Така с примера си показват, че почтеността и човешките ценности помагат на бизнеса да расте.

   Еконт достига до всяка точка в България и по този начин моделът им влияе както на преките им партньори и клиенти, така и на цялото общество.

Еконт са иноватори по рождение

Още с влизането си на пазара Еконт въвеждат много нови за времето си услуги. Няколко ключови примера са услуги като Наложен платеж с предварително изплащане на сумата от Еконт, още в момента на изпращане на пратката. Разпореждане – услуга, която дава свобода на всеки клиент да промени условията на доставка, преди пратката да е предадена на получателя. А за да бъдат достъпни до всички, създават и услугата, която позволява доставка от офис до офис на Еконт, а не само до адрес.

Малко известен факт е, че през 2011 година с помощта на Еконт професията куриер влиза в списъка с официално признатите професии в страната. Компанията получава лиценз и започва да провежда обучения за куриери.

              25 години по-късно

   Днес Еконт е динамична компания, затвърдила позицията си на лидер. Приходите й за 2017 година са 145 млн. лева спрямо 20 млн. лева през 2007 година. За десет години бизнесът на компанията пораства 7 пъти.

  Със своята еднонасоченост, представете си какво още ще постигне Еконт за следващите 25 години.

Тагове : Еконт , книга ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още