Събота, 12 Октомври 2024

Парното поскъпва със 7%, а токът - с 2%

Парното поскъпва със 7%, а токът - с 2%
Публикация   01 Юли, 2018   /     akcent.bg   /     393

  Средната цена на ел енергията поскъпва с 2.03%. За ЧЕЗ повишаването е с 1.75%. За електроразпределителното дружество ЕВН 1.82%, а за ЕНЕРГО-ПРО 2.78%.

  Това стана ясно на извънредна пресконференция на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов.

  Средната цена на топлинната енергия скача със 7.33%, за топлофикация - 7.46%, за ЕВН Топлофикация Пловдив - 0.94%, за Енерджи Варна - 4.89%.

  Цената включва едновременно и цената на електроенергията и мрежовите услуги. Увеличението за крайните потребители на природен газ ще бъде в рамките на 6.5%.

   В същото време докато КЕВР заседаваше представители на Софийската градска организация на БСП и жители на столицата излязоха на протест пред сградата на комисията.

Протестиращите носеха транспаранти с надписи "Убиват ни с тока, водата и парното", "И за въздуха ли ще плащаме", "ЧЕЗ на народа, не на шайката", "Няма да плащаме на Гинка" и други.

  Велизар Енчев, от Движение за радикална промяна "Българска пролет", който също участва в протеста, заяви за news.bg, че оценява поскъпването на тока, топлата вода и парното като посегателство върху социалните права на българските граждани. Целта е всички ние да платим на Гинка Върбакова придобиването на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, посоми той.

  Енчев обясни, че КЕВР вдига цените по радикален начин, в деня, в който се вдигат и пенсиите с 3.8%. Ако сумираме резултата с увеличението на природния газ с 10.81%, то на практика пенсиите вече са изядени наполовина, заяви Енчев.

Тагове : парно , ток , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още