Вторник, 30 Април 2024

`Дунарит` АД подписа дългооочаквания от 14 години договор с `Кинтекс` ЕАД

`Дунарит` АД подписа дългооочаквания от 14 години договор с `Кинтекс` ЕАД
Публикация   12:33     19 Юни, 2018 /     ТЕКСТ И СНИМКА: Румен НИКОЛАЕВ   /     7695

Русенският специализиран завод стабилизира производствената си програма за 3 години

  В края на миналата седмица в София бе подписан договор между „Дунарит” АД и „Кнтекс” ЕАД. Информацията на Акцент.БГ днес потвърди и изп. директор на дружеството Петър Петров.

  Русенският завод за производство на продукция със специално предназначение от началото на юли започва да изпълнява поръчка за Министерството на отбраната на азиатска държава.

    Това стана факт, след като тандемът български фирми „Дунарит” и „Кинтекс” спечелиха търг за доставка на изделия за военно-въздушните сили на азиатската държава.

  Интересно и важно за отбелязване е, че разработката и процедурата по търга и сключване на сделката отне 14 години, споделя Петър Петров, който също е бил част от екипа, разработил изделието. Експерти от страната възложител първо са се запознали на място с производството на „Дунарит” и технологичните му възможности. Българският екип е участвал в изпитанията и доказване на съответствията и изискванията на българска територия и в страната- възложител.

  „Дунарит” и „Кинтекс” успяха да се преборят успешно в сериозна конкуренция с други световни имена в производството и доставката на боеприраси.

В разработката на изделията са участвали около 20 души експерти от „Дунарит” в крайния етап, поясни Петров.

  Този договор ще позволи на дружеството да стабилизира производствената си програма за 3 години в рамките на договора.

  Петър Петровне отрече и фактът, че скандалите миналата година около собствеността на военните заводи с изнасяне на конфиденциална информация е нанесъл сериозни вреди върху имиджа на бранша като цяло в страната, а от там и върху доверието на настоящи и потенциални клиенти на ВПК у нас.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha