Събота, 19 Октомври 2024

`Медицински център д-р Кунев` за асистирана репродукция отвори врати в Русе

`Медицински център  д-р Кунев` за асистирана репродукция отвори врати в Русе
Публикация   12 Юни, 2018   /     akcent.bg   /     3865

 

 Снимки: Румен НИКОЛАЕВ 1,2,3

  „Много първи неща са се случили в град Русе. Едно от съвременните събития в крайдунавския град е първото класическо ин витро бебе през 2015 година. След това се появи първото ин витро бебе с донорска сперма, а след него и с донорска яйцеклетка.“ Това каза днес при откриването на новия модерен медицински център „Кунев“ собственикът – д-р Александър Кунев, дългогодишен специалист акушер-гинеколог.

   На събитието присъстваха много гости, а лично председателят на Общинския съвет в Русе проф. Христо Белоев преряза лентата заедно с д-р Кунев. Отец Йордан от храм „Свети Георги“ извърши водосвет и благослови клиниката с пожелания да се раждат много здрави бебета.

   “Медицински център д-р Кунев” е модерен център, включващ в дейността си специализирана извънболнична помощ в областта на акушерството, гинекологията, хирургията, урологията и  педиатрията. Центърът е оборудван  с нова съвременна апаратура за диагностика по световни стандарти в медицината. Лечебното заведение е с основна насоченост към бременната жена, майчинството, семейното планиране, репродуктивните проблеми в семейството (стерилитет) и проблемите на жената в различните й възрасти (от ранна детска възраст до климактериум - менопауза). Клиниката разполага с операционна зала за еднодневна хирургия и леглова база за престой до 48 часа. Едно от големите предимства е собствената  лаборатория. Тя осигурява на пациента бързи и адекватни  изследвания, назначени от различните специалисти.

Модерният инвитро сектор е последното звено по пътя на семейното планиране. Той притежава официален лиценз за  извършване на асистирана репродукция. Инвестицията в апаратура и обучение на персонала, заедно с модерното оборудване и персонално отношение към двойката, позволява на медицинските специалисти да осъществяват всички методи за асистирана репродукция /АРТ/: инсеминация и инвитро. Ако за една година от 200 двойки са заченали 45 от тях, то новият сектор се очаква да повиши значително процентите са успешните процедури – с около 50%.

   Управител на Медицинския център е д-р Александър Кунев, акушер-гинеколог, който има стаж по специалността акушер-гинеколог и репродуктивна медицина от 15 години.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още