Събота, 12 Октомври 2024

Български евродепутати правят програма срещу двойния стандарт при горивата

Български евродепутати правят програма срещу двойния стандарт при горивата
Публикация   09 Юни, 2018   /     akcent.bg   /     322

  Евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков съобщиха, че са подготвили пилотна програма за преодоляване на проблемите с двойните стандарти на качеството на горивата в различните страни от ЕС. Програмата на стойност 3 млн. евро предвижда всекидневни проверки на качеството на горивата от танкерите до бензиностанциите. Евродепутатите настояват за единен стандарт на горивата в ЕС, съобщи БНТ.
   "Това тук пред нас е един буркан с дизелево гориво, закупен от Гърция, а това е закупено вчера от България. Виждате, че и видимо има разлика - мътно гориво и т.н. Много хора се оплакват, че поради едни или други причини от лошо гориво има проблеми с колите, колите дават по-голям разход, не вървят, зимата има проблеми със замръзване и т.н.", заяви Емил Радев.
   "Искам да знам какъв е примесът на вода, какъв е примесът на твърди частици, които биха могли да запушат филтри в колата и да предизвикат много скъпоструващи ремонти. Вие виждате, това не може да бъде третиране на българския потребител", добави Андрей Новаков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още