Събота, 12 Октомври 2024

Корнелия Нинова: Внасяме днес подписка за спирането на сделката с ЧЕЗ

Корнелия Нинова: Внасяме днес подписка за спирането на сделката с ЧЕЗ
Публикация   18 Май, 2018   /     akcent.bg   /     714
   Внасяме днес в КЕВР подписка да се спре сделката с ЧЕЗ. Събрахме над 200 хиляди подписа за това, обяви Корнелия Нинова по тази сутрин. Тя е председател на парламентарната комисия за сделката с ЧЕЗ.
  По думите й комисията не е ялова, каквито са обвиненията на някои политици. В резултат на нейната работа е променен законът за енергетиката и държавата вече има много по-голям контрол при подобни бъдеще сделки, обясни Нинова.
  За да не се случват повече подобни ситуации, БСП е подготвила забранителен списък за приватизацията. Това е списък с обекти от важни и държавни сектори - ключови предприятия, включително и болници, които да не бъдат приватизирани и да не са предмет на сделки. Това са държавни и общински компании, обясни Нинова.
  Положителното е, че имаше среща на върха, но резултатът е само декларация с пожелания. Така Нинова коментира срещата на върха, която приключи вчера у нас по време на българското председателство. 
  По думите на Нинова въпреки че кохезията е приоритет, средствата се намаляват с 5%. Същото е и в земеделието. "Франция реагира много остро, но у нас правтелството го приема спокойно", казва Нинова.
   Нали щяхме да храним европейските лидери с палмово масло, попита тя.
   Според нея по темата Западни Балкани е имало само добри пожелания.
   Събитията изместиха тази тема.
   Поставихме като въпрос темата за транспортните фирми, но не смятам, че това е начинът за решаването му. Докато тука разговаряха, гласуването в европарламента е срещу България.
  За еврозоната в Европа няма единодушие. Има съгласие за едно нещо - не сте се преборили с корупцията и ще чакате.
   Тази среща беше начало без конкретен резултат и ги чака много работа и Западните Балкани, и Европа. Тука просто се покана едно лице, но отзад се върши нещо друго, каза Нинова.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още