Събота, 5 Октомври 2024

Григор Димитров излиза в търсене на първи четвъртфинал на клей от 2016 г.

Григор Димитров излиза в търсене на първи четвъртфинал на клей от 2016 г.
Публикация   19 Апр, 2018   /     akcent.bg   /     421

   Григор Димитров излиза днес за втория си индивидуален мач на червени кортове през 2018 г. Българският тенисист ще се изправи срещу германския ветеран Филип Колшрайбер в двубой от третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

   Димитров преследва първия си четвъртфинал на червени кортове от 2016 г. Последното му участие във финалната четворка в турнир на клей беше в Истанбул, когато допусна кошмарната загуба от Диего Шварцман в мача за титлата.

   Българинът не е достигал до четвъртфиналите в състезание от сериите "Мастърс" на червено от цели три години. Последното беше в Монте Карло през 2015 г., когато беше спрян от Гаел Монфис след победи над Фернанрдо Вердаско, Фабио Фонини и Стан Вавринка.

   Димитров ще играе за втори път срещу Колшрайбер, който заема 40-ото място в световната ранглиста. Първата им среща отново беше на клей - в първия кръг на миналогодишния мастърс в Мадрид, когато българинът спечели със 7:6 (7), 6:4.

  Колшрайбер е на 34 години и има осем титли в кариерата си, като всичките са от категория "АТП 250", а шест от тях - на клей. Германецът е достигал до 16-ата позиция в света през 2012 г., когато записа най-доброто си участие в турнирите от Големия шлем - четвъртфинал на "Уимбълдън".

  Той стигна до третия кръг в Монте Карло, след като на старта победи с лекота американеца Тенис Сандгрен - 6:2, 6:2, а след това спечели убедително и срещу миналогодишния финалист в турнира Алберт Рамос - 6:4, 6:2.

  Димитров почиваше в първия кръг като поставен под №4, а в първия си мач преодоля кошмарен първия сет срещу френския специалист на двойки Пиер-Юг Ербер, за да се наложи с 3:6, 6:2, 6:4.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha