Неделя, 13 Октомври 2024

`Товарни првеози` АД започна изпълнението на проект за подобряване на безопасността и здравето при работа

`Товарни првеози` АД  започна изпълнението на проект за подобряване на безопасността и здравето при работа
Публикация   20 Ноемв, 2017   /     akcent.bg   /     332

по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020

"Товарни првеози" АД е бенефициент по договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект BG05M9OP001-1.008-0530-C01 „Подобряване безопасността и здраве при работа в "Товарни превози"АД“ по процедура „Добри и безопасни условия на труд“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 (ОПРЧР), съфинансирана от Европейския социален фонд.

Проектът има за цел да надгради извършваните до момента операции относно осигуряване на безопасни и здравни условия на труд, като планира следните мерки:

1.Разработване, адаптиране и въвеждане на системи за развитие на човешките ресурси, вкл. възможности за гъвкави форми на заетост;

2.Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд, подобряване професионалния и здравния статус на работниците и служителите чрез осигуряване на колективни средства за защита, на лични предпазни средства и специално работно облекло;

3.Осигуряване на социална придобивка за работещите - място за спорт.

Целевата група на проектното предложение включва 38 заети служители в „Товарни превози” АД, разпределени в трите основни категории: администрация; търговия с горива и смазочни материали; транспортни услуги.

Общият бюджет на договора за безвъзмездна финансова помощ е на стойност 129 116.67 лева, които представляват 100% безвъзмездна финансова помощ, осигурени от ОПРЧР.

„Товарни превози” АД е компания с 20-годишна история в сферата на търговия с горива, смазочни материали и транспортни услуги. Мениджърският екип на компанията е убеден, че безопасността и здравето при работа са основна грижа на работодателите, особено ако искат да са конкурентноспособни на европейския и световния пазар, да прилагат съвременните принципи на мениджмънт, основани на корпоративната социална отговорност. Компанията работи изцяло съобразно разпоредбите на българското законодателство и спазва общоприетите норми в областта на безопасността и здравето при работа.

 гр. Русе,

20.11.2017 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още