Събота, 12 Октомври 2024

Светлана Ангелова: Заетите по еднодневни трудови договори ще могат да работят и в продължение на 4 часа

Светлана Ангелова: Заетите по еднодневни трудови договори ще могат да работят и в продължение на 4 часа
Публикация   11 Апр, 2018   /     akcent.bg   /     990

 

  Заетите по т. нар. еднодневни трудови договори ще могат да работят и се осигуряват не само в продължение на осем, но и на четири часа в рамките на един ден. Тази промяна ще стане възможна с внесеното предложение за поправка в Кодекса на труда, чието разглеждане в комисии и в пленарна зала ще започне в най – скоро време, съобщи днес народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова. Това стана заедно с други колеги на русенския депутат в последния работен ден преди ваканцията на Народното събрание по повод Великден.

   Подкрепа за предложението вече са дали работодатели, наемащи лица за краткосрочна селскостопанска работа, отбеляза зам. – председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

   По този начин се отговаря на потребностите на селскостопанските работници, тъй като за някои култури като роза, лавандула не е необходима осемчасова заетост. Тяхното прибиране става в рамките на няколко часа на ден и по този начин се създават затруднения на работниците и техните работодатели. Целта на промяната е осигуряване на гъвкавост и облекчаване условията при сключване на договорите, подчерта Ангелова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още