Събота, 12 Октомври 2024

Русенската търговско-индустриална камара започва сътрудничество с китайската провинция Дзянсу

Русенската търговско-индустриална камара започва сътрудничество с китайската провинция Дзянсу
Публикация   29 Март, 2018   /     akcent.bg   /     263

   Меморандум за сътрудничество между Русенска търговско-индустриална камара и Камарата на търговските компании в провинция Дзянсу бе подписан вчера. Споразумението бе ратифицирано дистанционно между представители на двете сдружения, и ще е с първоначален срок от 12 месеца, с потенциал да бъде удължено и задълбочено.

   Партньорството между двете организации ще включва информационен обмен за търговско-икономическите възможности, които предлагат област Русе и провинция Дзянсу. Ще се акцентира и върху подпомагането на компании от двата региона за откриване и насърчаване на подходящи бизнес партньорства, засилване на сътрудничеството в сферите на общи интереси, както и възможностите за организиране на общи семинари и търговски изложения.

  Изпълнителният директор на РТИК Милен Добрев коментира, че сътрудничеството ще отвори нови търговски възможности между двете държави, и ще даде потенциал на русенски компании да се реализират на намиращия се в подем китайски пазар.

  Меморандумът е пореден пример за продължаващите добри взаимоотношения с китайския бизнес, след като през миналата година Русенската търговско-индустриална камара стартира сътрудничество с един от най-развитите китайски региони – Съчуан. По силата на това сътрудничество български фирми вече могат безплатно да използват офиси в административната столица на провинцията - гр. Ченгду.

 

Камарата на търговските компании в провинция Дзянсу е организация, занимаваща се с външна търговия и международно икономическо сътрудничество, връзки с обществени и финансови институции. Основана през 2003 г., Камарата има над 2000 члена, сред които големи регионални предприятия, малки и средни фирми в различни сфери на индустрията и търговията. Седалището на организацията е разположено в столицата на провинцията - гр. Нанкин, където се намира и едно от най-големите речни пристанища в света.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още