Петък, 20 Септември 2024

Уникалните мажоретки на Северна Корея, първите зведи на Олимпиадата.

Уникалните мажоретки на Северна Корея, първите зведи на Олимпиадата.

   Млади, усмихнати, енергични и в безупречен синхрон. Така изглеждаха мажоретките от Северна Корея, които привлякоха вниманието по време на първите два мача на обединения корейски отбор по хокей за жени  от зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

  Тимът записа две загуби с по 0:8 от Швейцария и Швеция, но това не повлия на настроението по трибуните. Или поне на тази част, съставена от специално изпратения от Северна Корея мажоретен отбор.

   Съставът, наречен "Армия от красавици" (Army of beauties), не спря нито за миг да подкрепя обединения отбор с богата хореография от песни и танци.

  Поведението на мажоретките предизвика разнопосочни коментари в социалните мрежи. Мнозина видяха опит за пропаганда от страна на Северна Корея, за да представи страната по добър начин. Други оцениха положителното настроение, създадено от действията им.

  Мажоретките представляват почти половината от делегацията на Северна Корея в Пьонгчанг. Страната изпрати общо 550 души, като в групата влизат 230 мажоретки за подкрепа на 22-ата спортисти.

  Всяко от момичетата от "армията от красавици" е избрано лично от лидера на страната Ким Чен-ун по определени критерии, пише АФП. Те са на възраст малко над 20 години, като при подбора им външността е водеща. Момичетата трябва да са високи над 163 см и да са родени в добри семейства, а повечето са от университета "Ким Ир-сен".

   Хореографията им включи песни с имена: "Ние сме едно", "Напред към победата", "Моят роден град" и "Приятно ми е да се запознаем", която обикновено се изпълнява при среща на представители от Северна и Южна Корея.

  Пред погледа на президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, президента на Южна Корея Мун Дже Ин и Ким Йо-чен - сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, мажоретките развяваха флага на Корейския полуостров, правеха мексикански вълни и даваха тон за настроение на гледащите с интерес зрители от останалата част от трибуните.

   "Изглежда плашещо", "промити мозъци" - с тези коментари мнозина потребители в "Туитър" определиха действията на севернокорейските мажоретки.

   Имаше и изявления на другия полюс. Като това на американската състезателка в шорттрека Лана Геринг. "Господи, невероятно е. Те просто си скандират и развяват флагове. Никога преди не съм виждала подобно нещо. Песните им са в пълен синхрон, сякаш са се упражнявали с години."



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha