Вторник, 30 Април 2024

Би Ай Телевизия има нов собственик

Би Ай Телевизия има нов собственик
Публикация   07:52     09 Фев, 2018 /     akcent.bg   /     546

Новият собственик е телевизионният продуцент Мирослав Янев, изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment

      Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television) вече не е мое притежание, това написа на сайта на канала нейният доскорошен собственик Павел Вълнев. Това става факт малко повече от две години след началото на проекта на живеещия в Чикаго българин и неговия брат Румен.

   Според 24 часа новият собственик е телевизионният продуцент Мирослав Янев. Той е изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment, която е част от СМЕ (Central European Media Enterprises), собственик на бТВ.

   Вълнев допълва, че е гледал на телевизията като на бизнес проект и преживява раздялата като прощаване с чиста мечта. "Мечтите обаче трудно се управляват отдалече, дори когато са оставени да се реят свободно на пазарния вятър. А пазарът в България е особен – телевизионният е съсредоточен в мейнстрийма, а рекламата е насочена натам", казва още Петър Вълнев.

  Според него малките медии са задължителна част от избора на гражданите, "защото дават глас на хората извън статуквото, носят плурализъм и демокрация". Вълнев съветва новият собственик да съхрани свободата и независимостта на екипа.

   Би Ай Телевизия тръгна като канал насочен основно към емигрантите в САЩ. Негов консултант беше Нери Терзиева. Собственици на канала бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, където живеят от години.

   Малко след старта в телевизията започна предаването на Сашо Диков - "Просто Диков", който през миналата година зае поста програмен директор в медиата, направи промени в програмната схема, а част от журналистите от първоначалния екип напуснаха.

    През миналата година телевизията на няколко пъти беше използвана от Цветан Василев, за да даде своята гледна точка за случилото се в КТБ. През ноември около телевизията се развихри скандал след предсрочното прекратяване на договора на водещия на предаването "Честно казано" Люба Колезич с аргумента, че е изнесла невярна информация за работата на медията.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha