Вторник, 30 Април 2024

Винцислав Ангелов Чикагото кани властите да го открият и да го върнат

Винцислав Ангелов Чикагото кани властите да го открият и да го върнат
Публикация   10:20     22 Ян, 2018 /     akcent.bg   /     825

Чикагото е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици

   Венцислав Ангелов, известен като Чикагото е осъден ефективно, но не е зад решетките, защото не може да бъде открит. Вчера той самият заяви в писмо, че се намира в Испания, във Валенсия и очаква българските власти да го намерят.

  „Аз не се укривам. Публична фигура съм във Facebook пространството от не по-малко от 2 години. Аз съм осъден за приготовление за извършване на престъпление по чл. 356А. Аз съм локализиран от местните служби в Испания. Нашите служби знаят къде се намирам. Точно когато бях кандидат за кмет бях осъден поръчково от ГЕРБ”, коментира за „Здравей, България” по NOVA Венцислав Ангелов. 

Той сам се обозначи вчера в писмо, в което приканя предизвикателно институциите да си свършат работата и да го върнат в България, за да излежи присъдата си.

Ангелов бе кандидат за кмет за Русе. 

Чикагото е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици.

   „Първото ми задържане беше през 1996 г. – един побой в една дискотека и без вина станах виновен“, разказва Ангелов преди две години.

След това имам едно задържане 2002 г. Откриха контрабандни цигари в един ТИР на Дунав мост. По косвени доказателства на шофьора бях обвинен за контрабанда в особено големи размери.

Последното ми задържане беше на 21 август 2011 г. в к.к. „Златни пясъци“. Задържаха ме като лидер на организирана престъпна група за трафик на кокаин от Перу до Испания. Делото е на етап осъдителна присъда три години и шест месеца ефективно, обяснява Венцислав Ангелов – Чикагото.

През 2014 г. е задържан от ДАНС по подозрения, че клати банковата система у нас след негови публикации във „Фейсбук“. По случая още тече прокурорска проверка.

  Стана ясно и че повече от 500 престъпници с влязла в сила присъда се издирват от властите в България.

   Данните са от половината прокуратури в страната. Колко точно са бегълците от закона ще стане ясно на 2 февруари, когато трябва да приключи проверката, разпоредена от главният прокурор.

  Целта е да се видят пропуските в системата. Заподозреният за шесторното убийство в Нови Искър е бил издирван от 8 години, защото е имал влязла в сила присъда. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha