Неделя, 20 Октомври 2024

Бабинден и в Николово

Бабинден и в Николово
Публикация   21 Ян, 2018   /     akcent.bg   /     532

  Народният представител от ГЕРБ в 19–и МИР – Русе Светлана Ангелова участва в честване на Бабинден вчера и днес /20 и 21 януари 2018 година/. Над 130 жени от село Николово /Община Русе/ отбелязаха Деня на родилната помощ с песни и хора, като събитието вчера бе организирано кметството в село Николово, а днес - от общинската структура на Жени ГЕРБ в Русе и от Българска асоциация на пенсионерите – Област Русе,

  „Изключително ми е приятно, че в навечерието на този празник вие спазвате традицията и аз имам възможността да участвам в празненството. Този празник е повод да изкажа своята благодарност към всички акушери и гинеколози, помагали в трудния и същевременно щастлив момент на раждането, защото всяка от нас е била майка, а някои вече и баби“, каза народният представител.

 Ангелова пожела на присъстващите здраве, щастие, като възпитават новите поколения в българския дух, като насърчи младите жени да раждат повече деца.

  Събитието продължи с много песни и танци до късно през нощта. Проведоха се и няколко игри с подобаващо за празника съдържание. Игрите и томболата донесоха награди на участниците и късметлиите. 20-килограмова фототорта, подарък от кмета Мария Генова, увенча края на празника.

  Тази сутрин честването започна на голямата чешма в селото с ритуално измиване на ръцете на дългогодишната лекарка д-р Наталия Зартова от млади жени.

  То продължи с шествие до пенсионерския клуб, където местните самодейци представиха танци и песни, тематично свързани с Бабинден.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още