Неделя, 13 Октомври 2024

Гораинвест гарантира здравето и безопасната работа на своите служители

Публикация   15 Ян, 2018   /     akcent.bg   /     1007

                                                                                

   На 18.01.2018 г., в 11:30ч., в конферентната зала на хотел Ана Палас, ГОРАИНВЕСТ АД ще проведе информационен ден в качеството си на Бенефициент по проект „Гарантиране здравето и безопасността на заетите в ГОРАИНВЕСТ АД”. По време на събитието ще бъдат представени целите, дейностите и очакваните резултати от проекта. На участниците ще бъдат раздадени инфрмационни материали.

     През месец юни 2017 г. ГОРАИНВЕСТ АД стартира изпълнението на проект „Гарантиране здравето и безопасността на заетите в ГОРАИНВЕСТ АД” по ДБФП № BG05M9OP001-1.008-1867-C01, с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Стойността на проекта е 389 488.63 лв. и ще се реализира в рамките на 18 месеца.

   Целите му са насочени към подобряване на работната среда в ГОРАИНВЕСТ АД, чрез осигуряване на добри и безопасни условия на труд, както и чрез въвеждане на ефективни и гъвкави форми на организацията на труда и управлението на човешките ресурси. Проектът ще създаде условия за подобряване качеството на работните места и производителността на труда, при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа. Целевата група по проекта включва служителите на фирма ГОРАИНВЕСТ АД, сред които лица над 54 годишна възраст, лицa с увреждания, майки с деца до 7 годишна възраст, работещи семейства.

   Дейностите в проектното предложение включват: Разработване и въвеждане на Система за развитие на човешките ресурси; Осигуряване на транспорт до и от работното място на заетите лица в ГОРАИНВЕСТ АД; Осигуряване на лични предпазни средства за заетите в производствената дейност; Осигуряване на средства за колективна защита в производствената дейност; Осигуряване на социални придобивки за работещите в ГОРАИНВЕСТ АД, гр. Русе и гр. Кубрат, включително ремонт и оборудване на места за хранене и почивка, както и задължителните дейности за информиране и публичност и организация и управление на проекта.

    Предвидените дейности ще доведат до постигане на целите на проектното предложение, свързани с подобряване качеството на живот, повишаването на производителността, засилването на социалното включване, чрез подобряване на условията на труд в предприятието и професионалния и здравен статус на работната сила.

   Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд по проект BG05M9OP001-1.008-1867 „Гарантиране здравето и безопасността на заетите в ГОРАИНВЕСТ АД”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от  ГОРАИНВЕСТ АД  и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

Тагове : Гораинвест ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още