Неделя, 20 Октомври 2024

Русенка с грип, щам `Ямагата`

Русенка с грип, щам `Ямагата`
Публикация   11 Ян, 2018   /     akcent.bg   /     1293

  На 8 януари в УМБАЛ „Канев“ е приета 78-годишна жена с висока темепература, хрема, кашлица и нестабилни изхождания.

  Изпратена е ферологична проба в Националния център по заразни и паразитни болести, където е доказан грип от група B, щам „Ямагата“.

  Жената е хоспитализирана в Инфекциозно отделение и се третира с антивирусни средства. Пациентката вече е в стабилно състояние и изписването й зависи от стабилизирането на общото й здравословно състояние.

   Хората трябва да мият ръцете си и да знаят, че не само пръските предават грипния вирус. Когато има възможност, трябва да се проветрява, да се отварят прозорците и в градския транспорт. Трябва да се яде витаминозна храна, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и национален консултант по микробиология

   Не трябва да се разчита на думите на хора, които не са специалисти и съветват за различни алтернативи. Лечението на грипните вируси се извършва само с два лекарствени продукти. Те са по лекарско предписание, хубаво е семействата, които могат да си позволяват – те са 30 лв., да закупят тези лекарства, да говорят с лекарите си и да ги имат в резерв. Ако заболеят от грип, лекарството трябва да се вземе в първите 36 часа, защото след това ефективността му рязко намалява, допълни той.

Тагове : ямагата , грип , щам ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още