Петък, 20 Септември 2024

Три красиви имена черпят днес

Три красиви имена черпят днес

  Днес православната църква отдава почит на Свети Теодосий Велики. Той дълго живял в пещера и се отдал на непрестанна молитва и неотстъпно богосъзерцание.

  Той пръв въвел общежитийната форма на монашеския подвиг и затова е наречен "началник на общежитието". Светията сам измивал раните на страдащите в неговите болници и помагал за обслужването на разнообразните просители и поклонници. Св. Теодосий бил погребан във Витлеемската пустиня.

  Заради необикновения му живот днес повод да почерпят имат всички с имената Богдан, Богдана и Теодосий.

Днес православната църква отдава почит на Свети Теодосий Велики. Той дълго живял в пещера и се отдал на непрестанна молитва и неотстъпно богосъзерцание. Той пръв въвел общежитийната форма на монашеския подвиг и затова е наречен "началник на общежитието". Светията сам измивал раните на страдащите в неговите болници и помагал за обслужването на разнообразните просители и поклонници. Св. Теодосий бил погребан във Витлеемската пустиня. Заради необикновения му живот днес повод да почерпят имат всички с имената Богдан, Богдана и Теодосий.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/dnes-cherpiat/tri-krasivi-imena-cherpyat-dnes-pochitame-svetets-izvesten-kato-nachalnikt-na-obshchezhitieto_news570502.html


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha