Неделя, 13 Октомври 2024

Най-големият конкурент на Петър Христов убит показно преди 17 г.

Най-големият конкурент на Петър Христов убит показно преди 17 г.
Публикация   08 Ян, 2018   /     фрог нюз   /     1217
  Най-сериозният конкурентът на Петър Христов в бизнеса с млечни продукти е бил убит показно преди 17 години. Това припомниха пред Фрог нюз разследващи. Става дума за мениджърът на фирма ”Млекимекс” Слави Славов.

  И до днес основната версия за ликвидирането му си остава конкуренция в бранша, тъй като продуктите на предприятието са били предпочитани на пазара.

  Припомняме ви, че Славов бе убит пред дома му в град Елена в края на декември 2000 г. Убийците и поръчителите не са открити и до днес. Тогава 42-годишният бизнесмен бе прострелян смъртоносно с пистолет "Макаров" от неизвестен нападател около 21 часа на ул. "Теменуга" в планинския град. Оказва се, че до този момент местната полиция не си е мръднала пръста по това престъпление.

 19.12.2000 г. Vesti.bg

   Жестоко убийство на местен бизнесмен потресе град Елена, съобщиха от РДВР. 42-годишният Слави Славов, изпълнителен директор на фирма "Млекимекс"- Елена, бе хладнокръвно разстрелян с пистолет "Макаров" около 21 часа снощи пред входа на жилището си.

  Неизвестните нападатели изпразнили цял пълнител в тялото на бизнесмена. Славов влязъл в ръкопашна схватка с нападателите си и въпреки смъртоносните рани, опитал да излезе на централната градска улица, за да повика помощ. Убийците обаче го настигнали и довършили с два куршума в челото и сърцето. До трупа му бил открит потрошения му мобилен телефон. Съседите чули изстрелите и виковете на жертвата, но помислили, че хулигани хвърлят пиратки и крещят по улиците. Полицията образува следствие срещу неизвестен извършител. По случая работят криминалисти от Елена и В. Търново.

   Последната новина от кухнята на следствието е, че непосредствено преди жестоката екзекуция, съседи видели 3 джипа със софийска регистрация преградили изходите на ул."Теменуга", на която се намира къщата на Славов. Тази новина потвърждава версията на полицията, че в убийството има пръст бизнес - конкуренцията на жертвата. Убитият е общински съветник и член на комисията за икономическо развитие, избран от листата на СДС. От местната синя централа категорично отрекоха възможността за политически мотив на убийството. Най-голямата мандра в района "Млекимекс" е собственост на българо-австрийското дружество "Би Си Си Хандел". Компанията възродила през последните 3 г. традиционното за еленския край производство на мляко и млечни продукти. Суровината била изкупувана от селищата в цяла Северна България. Слави Славов е женен, с две деца. Вчера той се завърнал от Австрия със сина си , който е студент във Виена.

  Това е вторият трагичен инцидент в района на Велико Търново, припомнят от РДВР. Преди седмица в дома му бе намерен обгорелия труп на друг бизнисмен, Николай Даскалов, известен като Коко Американеца. Полицията установи, че става дума за неумишлено убийство. Пожарникарите, открили трупа, обаче твърдят, че човекът е бил жестоко пребит, вързан, полят с нафта и запален. Следствието все още не се е произнесло по случая.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още