Неделя, 13 Октомври 2024

Brookfield Business Partners купуват Westinghouse Electric за 4,6 млрд. долара

Публикация   05 Ян, 2018   /     akcent.bg   /     267

   Филиал на канадската инвестиционната компания Brookfield Asset Management планира да придобие фалиралият ядрен гигант Westinghouse Electric, който в момента е собственост на японската Toshiba, за 4,6 млрд. долара, съобщава агенция Ройтерс.

   Brookfield Business Partners, чиито акции на борсата в Ню Йорк отбелязаха ръст от 3,3% в четвъртък, заяви, че ще финансира сделката с 1 млрд. долара собствен капитал и 3 млрд. долара дългосрочен заем.

   Очаква се сделката да бъде финализиране през третата четвъртина на 2018 г.

  От Westinghouse обявиха, че компанията ще завърши своето преструктуриране и ще излезе от процедурата на фалит през месец март, което ще позволи на Toshiba да ползва данъчни облекчения през настоящата фискална година.

„Сделката с Brookfield ще затвърди нашата позиция като лидери на световната ядрена промишленост“, заяви главният изпълнителен директор на Westinghouse Хосе Гутиерез.

  Westinghouse е един от водещите доставчици на ядрено гориво в световен мащаб и отговаря в различна степен за обслужването на 80% от 450-те ядрени реактора на планетата.

  Въпреки това, компанията, базирана в Питсбърг, Пенсилвания, понесе огромни загуби, след като се съгласи да построи два завода в югоизточния регион на САЩ на фиксирана цена. Двата проекта надхвърлиха предвидения бюджет с няколко милиарда, а през март 2017 г. Westinghouse подаде документи за фалит.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още