Неделя, 20 Октомври 2024

Акцията `Кръвта не е за продан, тя е подарът` продължава

Акцията `Кръвта не е за продан, тя е подарът` продължава
Публикация   08 Дек, 2017   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     502

Виктор Стоянов: Необходимо е да има час по гражданско образование

  Снимки: 1,2- Авторът

   Необходимо е да се въведе час по гражданско образование. Това заяви днес Виктор Стоянов от БЧК на пресконференция в УМБАЛ Канев. Червеният кръст с подкрепата на болницата реализират кампания „Кръвта не е за продан, тя е подарък”.

  Активисти на БЧК са промотирали дарителската инициатива в русенките училища, където определено не са срещнали най-добрата подкрепа от страна на ръководствата. В някои класове са имали възможност да говорят една по няколко минути. Според Стоянов срещите с подрастващите са имали положителен ефект.

  Резултатите към момента са показани на снимката, където може да се направи сравнение и спрямо 2016 година.

   От 24-те безвъзмездни кръводарители 20 са били „безадресни”, а четирима- за конкретен човек.

Д-р  Йосиф Новаков от УМБАЛ Канев сподели, че доброволческата дейност е човешка помощ. Колкото до необходимостта на болницата от кръв, то тя е ежедневна, идва от различни центрове в страната, но е недостатъчна.

 

    На 1 декември 2016г. МБАЛ-Русе стартира кръводарителска кампания под наслов „Кръвта не е за продан – тя е подарък!“. 

 Тя ще продължи до 23 декември с любезната подкрепа и съдействието на нашите партньори БЧК-Русе и Русенски университет "Ангел Кънчев".

  В рамките на кампанията всеки желаещ ще има възможността да дари кръв доброволно, анонимно и безвъзмездно. За целта сме организирали няколко пункта за кръводаряване, които всички вие ще може да посетите и при желание да дарите кръв: 

 - 1 декември - Областна дирекция МВР-Русе - от 08:00 до 14:00ч. в медицинския кабинет - 5-7 декември- Русенски университет "Ангел Кънчев" - от 08:30 до 14:00ч. в зала 2.204 на новия корпус на университета

- 14 декември - Областна администрация Русе - от 08:00 до 15:00в. в зала 1 (до пленарна зала) 

 Освен това паралелно с изнесените пунктове за кръводаряване, такова ще се извършва и всеки работен ден от 12:00 до 16:30ч. във фоайето на хирургичен блок на МБАЛ-Русе. 

  Призоваваме всеки един от вас, който желае да помогне с разпространението на нашата кръводарителска кампания, да го направи като изпрати снимка от своето кръводаряване на официалната ни фейсбук страница Многопрофилна болница за активно лечение - Русе АД с хаштаг #BloodIsNotForSale.

  Накрая на кампанията всички постъпили снимки на страницата на МБАЛ-Русе ще бъдат качени в един общ албум, който да дава пример за доброволно и безвъзмездно кръводаряване!  Според лекарите единственото решение на проблема с търговията с кръв е именно доброволчеството. Нека заедно застанем срещу незабранената със закон "незаконна" търговия с кръв!

Тагове : кръв , продан , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още