Неделя, 13 Октомври 2024

Депутатът Марешки предсказа, че Валентин Златев няма дълго да е ръководител на `Лукойл България`

Депутатът Марешки предсказа, че Валентин Златев няма дълго да е ръководител на `Лукойл България`
Публикация   22 Ноемв, 2017   /     akcent.bg   /     509

Зам. председателят на парламента намекна за смъртта на Ваньо Танов...

ам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки използва трибуната в кулоарите на парламента, за да направи две предсказания за бъдещето. Първото е, че Валентин Златев няма дълго да е ръководител на "Лукойл България". Второто - депутатът от "БСП за България" проф. Иво Христов, който нарече 80% от българите "дебилни", нямало да остане дълго в Народното събрание.

След като обясни, че неговите предсказания се сбъдват, тъй като били в полза на хората, и намекна, че е предсказал оставката на Димитър Главчев като председател на 44-ия парламент, Марешки заяви: "Мога да се обзаложа, че няма да е дълго времето, в което Валентин Златев ще е ръководител на тази компания. Имам информация, че в най-скоро време процесът по подаване и приемане на оставката на Златев като ръководител на тази компания в България ще започне."

 

   Преди това Марешки цитира дати и по думите му факти - "2013 г. "Лукойл" се оплаква публично, че Ваньо Танов (шеф на агенция "Митници" - бел. авт.) е поел кръстоносен поход срещу рафинерията; 2015 г. - проверки; 2016 г. - Танов почива внезапно". "Аз естествено нищо не твърдя, нищо не намеквам, само казвам фактите", обобщи Марешки. Той допълни, че Танов бил казал, че компанията не е плащала данъци в България и попита къде са правораздавателните органи, загуба ли е декларирала "Лукойл България" и дотирал ли е българският народ други държави.

   Попитан дали прави дъмпинг с цените на горивата, Марешки каза, че няма да отговаря на нелепи твърдения, но имал много милиони печалба при малки загуби от 1.5-2 млн. лв. Жалващите се срещу него само доказвали, че той може да е свалил цената на горивата с 1-2 стотинки, но нямало марж между доставна цена и цена на продаване от 40 стотинки, както при другите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още