Вторник, 24 Декември 2024

Как най-добре да се храним по време на Коледните пости?

Как най-добре да се храним по време на Коледните пости?
Публикация   20 Ноемв, 2017   /     akcent.bg   /     964

Шеф Георги Иванов издаде тайните, сред които и какво е менюто за европредседателството догодина

  В разгара на Коледните пости Bulgaria ON AIR попита шеф готвачът Георги Иванов какви продукти е хубаво да консумиране и как да ги приготвим.

   "Хубаво е да се готвят зеленчуци, леко приготвени, за да запазят витамините в себе си. Годжи бери например дава почти всички необходими на организма съставки", посочи шеф Иванов.

   Готвачът посъветва да внимаваме с температурите, като високите такива и припряността той отбеляза като основни грешки по време на готвене.

   "Колкото по-деликатен е човек в използването на температурите, толкова по-добре се получават ястията", категоричен бе Георги Иванов.

   Готвачът също подчерта важността от използването на зехтин не само за салати, но и при готвене. Шеф Иванов остава учуден защо продуктът все още не е толкова разпространен в българските домакинства.

   Георги Иванов и екипът му отговарят за менюто по време на европредседателството на Европейския съюз през 2018 г. в София, като списъкът с ястията е вече готов, заяви готвачът.

   "Заложихме на българската национална кухня, като сме включили лаврак, задушен във фолио, паламуд, пиле лютика и също сме пресъздали ястие на базата на огретен със свинско", издаде повече Иванов.

В разгара на Коледните пости Bulgaria ON AIR попита шеф готвачът Георги Иванов какви продукти е хубаво да консумиране и как да ги приготвим.

"Хубаво е да се готвят зеленчуци, леко приготвени, за да запазят витамините в себе си. Годжи бери например дава почти всички необходими на организма съставки", посочи шеф Иванов.

Готвачът посъветва да внимаваме с температурите, като високите такива и припряността той отбеляза като основни грешки по време на готвене.

"Колкото по-деликатен е човек в използването на температурите, толкова по-добре се получават ястията", категоричен бе Георги Иванов.

Готвачът също подчерта важността от използването на зехтин не само за салати, но и при готвене. Шеф Иванов остава учуден защо продуктът все още не е толкова разпространен в българските домакинства.

Георги Иванов и екипът му отговарят за менюто по време на европредседателството на Европейския съюз през 2018 г. в София, като списъкът с ястията е вече готов, заяви готвачът.

"Заложихме на българската национална кухня, като сме включили лаврак, задушен във фолио, паламуд, пиле лютика и също сме пресъздали ястие на базата на огретен със свинско", издаде повече Иванов.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-11-20/kak-nay-dobre-da-se-hranim-po-vreme-na-kolednite-posti
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha