Неделя, 13 Октомври 2024

Караниколов за пореден път се омота около казуса „Дунарит”

Караниколов за пореден път се омота около казуса „Дунарит”
Публикация   15 Ноемв, 2017   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     627

Промишленият министър продължава да твърди, че не е ясен собственикът на печелившият завод

  Непроменена е позицията на държавата, че „Дунарит” трябва да бъде придобит от нея, а след това да се обяви за продан от всеки, който прояви интерес да го купи. Това обяви тази сутрин промишленият министър Караниколов  по БиТиВи.

   Водещият Антон Хекимян се опита да разбере какво се случва с печелившия завод и каква е последно позицията на промишленото министерство, след като и самият министър си променя позицията, особено след като премиерът се срещна с Гебрев.

  Караниколов не успя да отговори на въпроса кой плати задълженията от 50 млн. лева, това е направило дружеството, каза той. Иначе било собственост на офшорка, но пък ако се платят задълженията /без да стана ясно какви са/, нямало да има проблем.

Дунарит трябва да бъде предложен на публична продан. Много пъти се преобърнаха се и вашите позиции, послания и тези, се обърна към госта си водещия…

Няма промяна. Въпросът е, че едно излизане на публичен търг заради задължения си следва процедури- частен съдебен изпълнител,… Собственикът е неясен, една офшорка….

Дунарит си платиха задълженията, самото дружество…. Откъде са платени парите, едни други служби проверяват.

Не сме се отказали, тъй като имаме изкупени задължения на собственика на Дунарит- Хедж, но в момента вървят процедури и трябва да спазваме Закона.

Ще има публична продан, на която ще може да участва , ако се стигне до това, тъй като СОБСТВЕНИКЪТ може да си прати задълженията.

Дали ще има друго вписване в регистрите-   има решение на съда за вписване на увеличаване на капитала, има последващо решение за забрана на всички списвания по партидата….

  Казусът е изключително сложен и той продължава да бъде такъв, смята Караниколов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още