Неделя, 13 Октомври 2024

Изключително успешно представяне за русенския тим в Bocuse d'Or България

Изключително успешно представяне  за русенския тим в Bocuse d'Or България
Публикация   10 Ноемв, 2017   /     akcent.bg   /     1802

Bocuse d'Or България 2017г и Gastronomix готвим бъдещето

           Снимки: 1,2,3

   Русенският тим - шеф готвач Петър Анастасов, Мариян Иванов и треньор Ивайло Димитров завоюваха второ място в престижния кулинарен конкурс Bocuse d'Or България 2017г и Gastronomix готвим бъдещето.

   Състезанието се проведе не 8 ноември в столицата. Престижната проява бе съпътстващо съитие на "Храни, напитки, технологии, хотелско и ресторантско оборудванe" Експо център".

   Това кулинарно състезание е витрина за най- новите тенденции в световен мащаб. Затова и то поставя силен акцент върху аромата, вкуса и дегустацията. Има за цел да насърчава разнообразието в кулинарното наследство.

    Журито в Bocuse d'Or България 2017г.:

   1. Jan Smink (Ян Сминк)– Холандия, участник и треньор в Bocuse d’Or, Главен готвач в три Мишелин ресторант

   2. Jonas Lugren (Йонас Лугрен)– Швеция, носител на сребърно отличио от Bocuse d’Or, треньор на Швеция в състезанието Bocuse d’Or, медийна звезда известен със програмите си за правилно здравословно хранене и фитнес

   3. Henri Donneaux (Анри Доно) – Белгия, Главен Шеф-инструктор в HRC Кулинарна академия, с над 24 години професионален опит в Белгия, Франция, САЩ, завършил Кулинарния институт в Намюр Белгия, Жури в Национална Кулинарна Купа на България и в Bocuse d’Or България.

  4. Hugues Boutin (Хюг Бутен)– Канада, Шеф инструктор в HRC Кулинарна академия, с богат международен и мултикултурен опит, работил е на различни места по света сред които са Австралия, Мексико, Куба, Канада. Жури в Национална Кулинарна купа на България

   5. Милен Панев (Milen Panev)– България, Главен Готвач, носител на множество титили от Национали и Международни състезания, треньор на Националния кулинарен отбор на България по време на кулинарните Олимпийски игри в Германия през 2016г в гр. Ерфурт.

  6. Андре Токев (Andre Tokev) – България, основател на Българска асоциация на професионалнаите готвачи, Жури в Мастър Шеф България и телевизионна звезда, собственик на ресторант АНДРЕ. Жури в Bocuse d’Or Европа.

  Победителят ще участва на Европейската селекция в Торино, Италия на 11- 12 юни 2018г.

   В квалификационните кръгове около 60 държави от цял свят се борят за място на финала в Лион, Франция.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още