Петък, 20 Септември 2024

Асоциацията на професионалните тенисисти се извини за `неприемливия` жребий в Милано

   Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) се извини за "неприемливото" решение за церемонията по тегленето на жребия за младежките финали /Next Generation Finans, които ще се проведат в Милано. От организацията излязоха с общо становище заедно със спонсора "Ред бул", след като събитието предизвика много критики и обвинения в сексизъм.

  Осемте състезатели трябваше да избират между модели, за да се определи в коя група са. Манекенките, от своя страна, разкриваха чрез събличане или показване на част от облеклото си буквата на съответната група (A или В).

   "АТП и "Ред бул" се извиняват за нанесените обиди по време на церемонията за жребия на младежките финали на АТП. Намерението ни беше да вмъкнем богатото наследство на Милано като една от световните столици на модата", се казва в съобщението.

  "Нашето изпълнение по време на събитието беше с лош вкус и неприемливо. Дълбоко съжаляваме за това и уверяваме, че подобно нещо няма да се повтори в бъдеще", допълват от АТП.

   "Добра работа АТП. Това трябваше да е турнир с поглед към бъдещето, нали? Обратно към нулата", написа френската тенисистка Ализе Корне в "Туитър" след церемонията.

  Турнирът събира най-добрите играчи до 21 години в тениса през сезона и предшества финалите на АТП в Лондон, в които за първи път ще участва и Григор Димитров.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още