Неделя, 13 Октомври 2024

Министърът на икономиката е учуден, защо работниците от `Емко` го наричат лъжец

Министърът на икономиката е учуден, защо работниците от `Емко` го наричат лъжец
Публикация   06 Окт, 2017   /     akcent.bg   /     426

   Работниците от "Емко" са отказали днес да отидат на среща в министерски съвет с аргумента, че министърът на икономиката ги е излъгал. Пред Би Ти Ви Емил Караниколов изрази учудване от тази позиция, при положение, че са изпълнени двете им искания от миналата седмица.

   "На срещата миналата седмица те поискаха да се върне лиценза и да се работи по законодателство за военнопромишления комплекс. И двете бяха изпълнени", поясни Караниколов. Той каза още, че поставянетото сега искане за възстановяване на договори с "Кинтекс" се е появило днес.

   В отговор на въпрос, Караниколов подчерта, че той и премиера не са нареждали нищо във връзка с "Емко" на нито една институция. Министърът обяви, че "Кинтекс" и "Емко" имат търговски спор, който може да се реши в съда, а не от държавата.

   Според Караниколов съдбата на "Дунарит" не е застрашена към момента. Министърът на икономиката подчерта, че ако има възможност държавата ще придобие дружеството на пазарен принцип, като се яви на евентуален търг за публична продан на фирмата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още