Събота, 7 Септември 2024

ПП Българска евролевица против увеличаване наема за ползване на Градския стадион

ПП Българска евролевица против увеличаване наема за ползване на Градския стадион
Публикация   20 Септ, 2017   /     akcent.bg   /     631

Вчера, 19 септември 2017 г., вторник, на заседанието на Общински съвет - Русе, изказване направи Мариян Димитров. 
То беше относно предложението на кмета Пламен Стоилов за увеличаване на цените за ползване на Градския стадион, което увеличение за Футболен клуб „Дунав" е от досегашните 300 лв. на 11 760 лв. – 40 пъти  -  4 000 %.
Това е наемната цена на ремонтирания преди три месеца за 1 милион лв. Градски стадион - за 2 часа. Ето и изказването му:

Правя изказване относно предложението на кмета Пламен Стоилов за увеличаване на цените за ползване на Градския стадион, което увеличение за Футболен клуб „Дунав“ е от досегашните 300 лв. на 11 760 лв. – 40 пъти, 4 000 %.

Материалът беше оттеглен, защото в калкулацията не били включени всички направени разходи по време на най-добрия ремонт за 1 млн. лв. на Градския стадион и предложените цени били много ниски. Имало нужда от ново преизчисление.

         Твърдя, че за последните 6 години това е най-наглото предложение направено от кмета Пламен Стоилов!  За да увеличи с 40 пъти цените за ползване на Градския стадион, той трябва да предложи и поне 40 пъти увеличение на качеството и на обхвата на предлаганите услуги. Дали е така ?!

         Дренажът на терена е некачествен, а чимовете са с дебелина от 1 см. и неидентифицирана тревна смес от глухарчета, живовляк, рукола и др. Резервоарът за поливна вода е смачкан от свлачище. В централната част на терена е оформена падина с гьолчета и прилитащи волно блатни мухи. От вчера там гнездят даже двойка пеликани. Заблатеният терен трябва да се дупчи с шишове, за да се оттича водата. На много места липсва трева и теренът оплешивява. Под тревната настилка има много пясък и тревата не може да стигне до почвата, за да се захване за нея. Между двете полувремена на футболните срещи работници тъпчат с крака извадените чимове. Теренът е опасен за здравето на футболистите.

   Деформирани са шахтите до стълбовете за електрическо осветление, а стълбовете пропадат. Има слягания по асфалтовите настилки, които покриват подземната кабелна мрежа. Това е опасно за зрителите.

Проблемите с терена са заложени още със самото проектиране, като заданието за проекта е изготвено от общинската администрация.

    Община Русе е подписала с Изпълнителя констативни протоколи от 25 и 31 март 2017 г., тоест Община Русе е приела извършените ремонти съгласно сключения договор. Очевидно е, че и фирмата за строителен надзор си е свършила некачествено работата, като общинската администрация. 

    Кметът Пламен Стоилов откри този мащабен ремонт със салюти и хвалби колко много прави за футбола в Русе, а когато се стигна до провала се скри зад гърба на различни служители от Община Русе. Цялата тази трагикомедия се разиграва на фона на новината, че Градския стадион бил оборудван със съвсем нова озвучителна уредба. Каква ирония – има вече микрофон и мощни тонколони, по които най-много да се провикне някой, че новият терен не става за нищо, заедно с кмета и кметската администрация.

    Сега следва отново ремонт на ремонта за над 300 000 лв., който ще започне чак през май 2018 г. и ще продължи поне два месеца. Ремонт на ремонта, както при Русенската опера, както при площад „Свобода“ и други обекти, където се изпълнява девизът на партия „ГЕРБ“ – „Строим, за да ремонтираме“. Следват и нови обещания на кмета Пламен Стоилов, като това, че Община Русе няма да бъде ощетена финансово.

   Правилно, ощетени ще бъдат само русенските данъкоплатци и любителите на футбола, защото парите са техни, а не на общината.

   Дали някой ще потърси къде е отишла разликата между усвоените 1 млн. лв. и действително вложените пари в ремонта на Градския стадион ?!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha