Неделя, 13 Октомври 2024

`Фолксваген` ще инвестира 6 млрд. евро в електромобили

`Фолксваген` ще инвестира 6 млрд. евро в електромобили
Публикация   13 Септ, 2017   /     akcent.bg   /     563

  "Фолксваген" ще инвестира 6 млрд. евро в следващите пет години в електрическа мобилност, каза днес на автосалона във Франкфурт председателят на управителния съвет на марката Д-р Херберт Дийс. Целта на компанията е до 2020 година да предлага три изцяло електрически модела, качени на новата платформа, а през 2025 изборът да е между 33 електромобила.

  "Посоката е радикална електрификация и иновативна развойна дейност, която да позволи разпространението на интелигентните технологии сред масов, максимално широк кръг шофьори по света", каза Дийс. Предвижда се и трансформация на портфолиото, като делът на кросоувърите ще достигне до 40% чрез пускане на 19 модела в сегмента.

  От "Фолксваген" искат през 2025 година да продават по над 1 млн. електромобила годишно. "Най-хубавите дни на автомобилостроенето предстоят. Автомобилът на бъдещето ще е много по-сигурен, чист, комфортен и интелигентно свързан със собственика си", посочи Херберт Дийс.

  Той не скри, че дизеловите и бензиновите двигатели ще продължат да бъдат дълго време на пазара, особено при най-големите кросоувъри, но е важно в следващите до десет години "Фолксваген" да установи електрическите модели като трети естествен избор.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha