Неделя, 13 Октомври 2024

Китай подготвя график за спиране на продажбите на бензинови и дизелови автомобили

Китай подготвя график за спиране на продажбите на бензинови и дизелови автомобили
Публикация   11 Септ, 2017   /     akcent.bg   /     275

   Китайският министър на промишлеността Ксин Губин обяви, че страната разработва график, който да регламентира спирането на производството и продажбите на автомобили с дизелови и бензинови двигатели, предаде Блумбърг. За момента няма данни за времевите периоди за забраните, но идеята е да се притиснат производителите да разработват електрически автомобили.

  Китай е най-големият пазар на нови автомобили в света и страната се присъединява към Франция и Великобритания, които също обявиха планове за спиране на търговията на превозни средства с двигатели с вътрешно горене до 2040 година.

  През миналата година Китай вече изпревари по продажби на електромобили САЩ с купени над 336 хиляди подобни превозни средства, това беше с 50% ръст спрямо 2015-та. Това е 40% от всички сделки с подобни коли в глобален план. В САЩ продадените електрички са 159 620.

   В Китай вече са близо до въвеждането на квоти за електромобили за производителите на автомобили, като за 2018 година това трябва да е 8% от тяхната продукция, а през 2019 година 10%. Съответно за 2020 година електромобилите трябва да са 12 на сто от всички коли.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha