Неделя, 20 Октомври 2024

Собствениците на `Гучи` и `Диор` си забраниха да използват прекалено слаби модели

Публикация   07 Септ, 2017   /     akcent.bg   /     467

  Френските компании Kering и LVMH, които обединяват някои от най-известните модни марки в света на висшата мода - "Гучи", "Сен Лоран", "Луи Витон" и "Диор, са приели общ правилник, с който се забранява участието на модели на прекалено слаби модели в техни ревюта и фотосесии, пише вестник "Гардиън".

Забранява се моделите да с размер под 32 ( нулев размер в САЩ) и 44 за мъжете. Моделите под 16 години пък няма да могат да участват в ревюта и фотосесии. Представители на двете компании са казали, че според тях правилата ще бъдат възприети и от останалите големи модни марки.

 

Сред друго от решенията е да се забрани на моделите между 16 и 18 години да работят в часовете между 23:00 и 06:00. Също така те трябва да бъдат придружавани от родител или настойник ако се налага да нощуват далеч от дома си.

   Решението на Kering и LVMH се оповестява по-малко от 24 часа преди началото на едно от най-големите събитията в модата - Седмицата на модата в Ню Йорк.

  Тази година влезе в сила закон на приет от френското правителство през 2015, с който се задължава моделите да имат медицинско удостоверение, че теглото им не е под здравословното. Удостоверенията трябва и да са издадени до 6 месеца преди събитието. В противен случай марките и на двете групи няма да работят с моделите.

Тагове : `Гучи` и `Диор` ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha