Неделя, 13 Октомври 2024

`Дачия` планира да пусне най-евтиния електромобил на европейския пазар

`Дачия` планира да пусне най-евтиния електромобил на европейския пазар
Публикация   18 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     759

"Рено Нисан" е световен лидер по продажби на електромобили.

   Румънският производител на автомобили "Дачия" се заема със задачата на пусне на пазара модел на ток, с цена под 15 000 евро (29 403 лева), съобщи днес информационният сайт "Зиаре", цитиран от БТА. Ако това стане факт, румънската електричка ще е най-евтиният подобен модел на пазара в Европа.

   Плановете са първият електромобил на ток да е готов до две-три години. От "Дачия" са решили да се ориентират към производството на електрически коли, защото от 2040 година вероятност Франция да ограничи продажбите на коли с бензинови или дизелови двигатели на своя пазар.

    У нас "Рено" предлага още колите на ток "Зое", което е с размерите на "Клио" и струва поне 57 900 лева, и лекотоварното "Рено Канго" ZE, продавано за поне 56 990 лева.

   "Дачия" е част от порфолиото на френско-японския алианс "Рено Нисан" от 2004 година, като до края на миналата година лансира в цял свят над 4 млн. коли. Търсенето на дачии расте всяка година, като за 2016 купените автомобили от марката бяха с 6% повече от 2015-та.

   "Рено Нисан" е световен лидер по продажби на електромобили. Най-евтиният модел на ток на "Рено" е двуместното „Туизи”, което е нещо средно между кола и мотопед и в България струва 26 900 лева с ДДС.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha