Неделя, 13 Октомври 2024

Група `Монбат` с нов изпълнителен директор

Група `Монбат` с нов изпълнителен директор
Публикация   13 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     490

Петър Бозаджиев поема поста, а Виктор Спириев ще е новият финансов директор на групата

   Петър Бозаджиев поема задачите на изпълнителен директор на икономическата група Монбат и е на пряко подчинение на Атанас Бобоков в качеството му на главен изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Монбат АД. 
 
    Бозаджиев е активно въвлечен в развитието и устойчивия растеж на икономическата група Монбат, която от пазарна капитализация 96 милиона евро през 2012 достига 227 милиона евро към настоящия момент. 
 
 
   През последните пет години г-н Бозаджиев бе групов финансов директор на Монбат, както и пряк ръководител на дългосрочната програма за оптимизация и усъвършенстване на групата.   Бозаджиев също така ще поеме позицията на главен мениджър на Monbat holding GmbH - компанията, чрез която ще се трансформират новопридобитите компании в областта на литиево-йонни батерии - Gaia и EAS Germany. Това е област, чрез която Монбат ще диверсифицира бизнеса си през следващите пет години. 
 
   Петър Бозаджиев има дългодишен опит в областта на корпоративно управление и бизнес трансформации, което е било обект и на неговата пряка дейност като ръководител в PwC Consulting, IBM Global Business Services и KPMG Operational Restructuring. 
 
   Виктор Спириев заема позицията на групов финансов директор на групата Монбат като естествен първоприемник на г-н Бозаджиев.   Спириев ще продължи процеса на разгръщане и модернизиране на финансовата функция в контекста на непрекъснат растеж на групата и продължаващо усъвършенстване на отчетността към институциите и инвестиционната общност. 
 
 
   Отговорностите му като част от финансовия екип на Монбат, Приста Ойл като старши съдружник в PriceWaterhouseCooper до момента са включвали бизнес планиране, управленска отчетност и мениджмънт рипортинг, краткосрочно и дългосрочно структуриране, планиране и управление на финансови ресурси, управление и финансово контролиране на бизнес процеси.
Тагове : Монбат ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha