Неделя, 13 Октомври 2024

Какво се случва с „Дунарит”- отговор на изп. директор инж. Кръстю Кръстев пред медиите

Какво се случва с „Дунарит”- отговор на изп. директор инж. Кръстю Кръстев пред медиите
Публикация   09 Авг, 2017   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     3782

  Ето какво сподели днес по телефона за медиите изп. директор инж. Кръстю Кръстев по повод напрегнатата и не съвсем ясна ситуация какво се случва с Дунарит:

  Започва производство по издаване на решения за отнемане на разрешения на Дунарит за придобиване и съхранение на взривни вещества и боеприпаси и разрешението за производство.  В момента подготвяме събиране на материали, за да направим обжалване.

  В същото време е изготвено и разпространено становище по случая на сдружение „Българска отбранителна индустрия” в посока на това, че ако спрем да работим, какви последствия ще доведе това. Те са, от една страна,  директно за фирмата- финансови загуби, загуби на пазари на които работим, репутацията към външните ни спечелени първокласни клиенти. На второ място касае наши партньори, с които изпълняваме договори, в това число и Кинтекс /провал на договора с Кинтекс/.

На трето място- кооперацията, в която ние участваме с други фирми от сдружение „Българска отбранителна индустрия”, например Аркус- Лясковец.

Не на последно място е тревогата у самите хора, 1300 души пряко заето и близо три пъти още, заети допълнително.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha