Неделя, 13 Октомври 2024

Кой освен ЕС ще запази лидерските си позиции при производството на месо?

Кой освен ЕС ще запази лидерските си позиции при производството на месо?
Публикация   07 Авг, 2017   /     akcent.bg   /     336
   Ръстът в глобалното производство на всички видове месо следващото десетилетие ще се забави и през 2016 г. ще съставлява 13% процента, са прогнозите в доклада Agricultural Outlook, подготвен от ФАО и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Според специалистите през 2026 г. световното производство на месо ще се увеличи с 39 млн. т и ще достигне 353 млн. т в живо тегло.
   Прирастът ще е най-вече за сметка на развиващите се страни, които ще преминават на по-ефективни технологии на производство и използване на фуражите. На тях се падат допълнително около 75% от производствените обеми. При това лидерските си позиции в производството на месо ще запазят Бразилия, Китай, Европейският съюз и САЩ, въпреки че количествата им в глобалните производствени количества към 2026 г. леко ще намалеят.
  През 2016 г. световното производство на месо се е увеличило само с 1% - до 317 млн. т, докато в същото време при търговията с наблюдава по-голяма динамика - увеличение от 5% - до 30 млн. т.
  Международните доставки на свинско месо през 2016 г. са се увеличили с 9%, на птиче - с 5%, на говеждо - с 3%, а на агнешкото са намалели с 3%.
  Страните вносителки на месо, които са увеличили количествата, са Китай, Чили, Южна Корея, Мексико, ЕС, Филипините, ЮАР и ОАЕ.
  Русия, САЩ, Канада и Австралия вследствие на увеличеното собствено производство на месо са запознали да внасят по-малко месо.
Тагове : ЕС , месо ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha