Неделя, 13 Октомври 2024

Дружества на Васил Божков, Петя Славова и Цветелина Бориславова подадоха оферти за банка `Виктория`

Дружества на Васил Божков, Петя Славова и Цветелина Бориславова подадоха оферти за банка `Виктория`
Публикация   25 Юли, 2017   /     akcent.bg   /     280

   Четирима кандидати са заявили интерес към покупката на банка "Виктория", дъщерна на фалиралата КТБ, която сега синдиците опитват да продадат за четвърти път, информира Капитал дейли в днешния си брой.

   Това са дружество на бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков "Вабо Интернал", учредено на 13 юли, "Инвестбанк" на Петя Славова, Българо-американската кредитна банка (БАКБ) на Цветелина Бориславова и група инвеститори, действащи съгласувано - Kerbler Holding, Imfarr Beteiligungs и Green Finance.

   При предишния опит за продажба на банката отново участваха "Инвестбанк" и БАКБ, а австрийския Kerbler Holding беше в консорциум с "Лев инс".

    Планът предвижда продажбата да се извърши на четири етапа. Първият е подаване на писма за интерес, след това ще се подават необвързващи оферти от потенциалните кандидат-купувачи. Те се изготвят на база предоставен информационен меморандум. На третия етап ще се прави нова проверка на финансовото и правно състояние на банката (дю дилиджънс) и подаване на обвързващи оферти. Последният етап е избор на купувач, получаване на регулаторни разрешения и сключване на сделка.

   "Виктория" на практика функционира в режим на полудействаща банка от 2014 г. - от фалита на собственика й КТБ. Основните й кредитни портфейли бяха продадени, повечето депозити бяха изтеглени и тя остана почти без дейност, а трупаща разходи



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha