Неделя, 20 Октомври 2024

Д-р Кунчев предупреждава: Опасни болести ни дебнат това лято

Д-р Кунчев предупреждава: Опасни болести ни дебнат това лято
Публикация   02 Юли, 2017   /     akcent.bg   /     636

Лаймската болест е сред най-опасните, твърди инспектора

  Тази година имаше закъснение на старта на сезона на кърлежите, но той вече е факт. Доста бързо набира заболеваемост и всеки ден имаме по 2-3 случая на Лаймска болест и на марсилска треска. Това ще продължи поне още 1-2 месеца. Това заяви д-р Ангел Кунчев, главен държавен санитарен инспектор, в ефира на Нова ТВ.

  По думите му случаите в сравнение с миналата година са по-малко, но това се дължи на закъснението на сезона. Кунчев предупреждава, че навсякъде, където има зелени площи, можем да бъдем ухапани от кърлежи.

  Искам да напомня, че хората не усещат впиването на кърлежа в тялото, подчерта инспектора и напомни, че след всяка разходка е добре да се прави преглед на цялото тяло.

  Д-р Кунчев коментира и  горещините в последните дни. Той напомни, че е добре разликата между вътрешната и външната температурата не трябва да е повече от 7-8 градуса. 

  "Хора, които имат проблеми, особено хора, които имат сърдечни проблеми и проблеми с кръвното налягане, трябва да внимават, да избягват да излизат навън между 11.00 и 16.00 часа и да приемат повече течности", напомни той. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още