Да отслабваш, докато се храниш с всичко?

Да отслабваш, докато се храниш с всичко?
Публикация   18:45     04 Ноемв, 2011 /     vij-me.com   /     620

 

   Темата, която е една от вечно обсъжданите в женските разговори - отслабването!  Всяка със своите изпитани методи, едни успешни, други не до там. Всяка дава своя съвет и споделя опит и накрая казва ”Галдът е решението”. Това далече не е така, защото изпитаната рецепта от милиони хора и едни от най-известните личности в света като Дженифър Анистън, Анджелина Джоли и Бионсе, споделят най-ефикасния метод за губене на килограми без да губим ума си- разделното хранене.

Единственото, което човек трябва да спазва е да не смесва храната от различните групи. Ефектът при този тип хранене не е само добрият външен вид, а и доброто здравословно състояние на нашия огранизъм и възможността на храносмилателната система да работи с оптимална ефективност.

Няколко лесни за спазване и ефективни съвети за разделно хранене

·                     Зеленчуците и салатите трябва да представляват главната част от диетата ви (три части зеленчуци и салати и една част протеини или въглехидрати).

·                     Никога не смесвайте храни от групата на протеините с храни от групата на въглехидратите на едно и също хранене.

·                     Протеини, въглехидрати и мазнини трябва да се приемат в малки количества.

·                     Храни от неутралната група могат да се комбинират с храни от протеиновата или въглехидратната група.

·                     Избягвайте преработени храни като бяло брашно, захари и маргарин.

·                     Избягвайте пушени продукти и преработено месо като наденици и др.

·                     Плодовете обикновено трябва да се консумират сурови и узрели, като комбинирате киселите плодове, като портокали, с протеини, а сладките плодове, като банани, с въглехидрати; или ги яжте самостоятелно като закуска между храненията. От време на време може да приемате сушени плодове и банани след топлинна обработка.

·                     Пийте много течности – поне 1 литър (4 – 5 чаши дневно – включително повече минерална вода

·                     Между храненията е добре да има интервал от четири часа, затова не приемайте междинни закуски, освен ако не сте истински гладни!

·                     Прекрасно е да започнете деня с чаша гореща или студена минерална вода с резенче лимон в нея.

·                     Не пийте много течности по време на хранене. Необходимо е храната да се сдъвква и да се ослюнчва колкото може по-добре, а поглъщането й с течност пречи на това. Най-много, отпивайте съвсем малко от чаша минерална вода при всяко хранене. Ако искате да пиете алкохол, изберете вино или ябълково вино за протеинова храна и бира за въглехидратна – не забравяйте да бъде умерено! Завършвайте закуската си с чаша билков чай. Ако пиете чай или кафе, нека да са без кофеин и им добавяйте сметана

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha