Неделя, 13 Октомври 2024

Конкурс за лого на Дунавска индустриална зона ТЕГРА- Русе

Конкурс за лого на Дунавска индустриална зона ТЕГРА- Русе
Публикация   14 Юни, 2017   /     Румен Николаев   /     930
   Заради големия интерес, който се проявява съм обявения конкурс на лого на  Дунавска индустриална зона- ТЕГРА, заданието за участие се обявява публично.
 Това става седмица  след като бяха официално обявени резултатите от конкурса за име на най- голямата и най-успешно развиващата се индустриална зона в региона.

      Ето и параметрите за участие и предложения:

    Конкурс за знак (лого) и шрифт на Дунавска индустриална зона ТЕГРА

Участници

Конкурсът е отворен за участие на всеки, който има интерес в областта на графичния дизайн.

Изисквания

  • Знакът (логото) трябва да бъде четлив във всякакви размери.
  • Графичната и цветова семантика (символиката) да е ясна и да отразява многообразието от дейности на  Дунавска индустриална зона ТЕГРА
  • Ако знакът съдържа текст, независимо дали е част от него или се намира под него, е необходимо да се създаде (или подбере) подходящия за целта шрифт

Срокове:

Конкурсните разработки се приемат до 17 часа на 30 юни 2017г. на е-мейл: konkurs_ime_ktm@abv  или  да се обадят на тел. 0888 74 82 18- Румен НИКОЛАЕВ

Вид на предаване на конкурсните разработки:

Всеки един участник може да участва с до 3 (три) проекта, всеки един от тях включващ графична част и евентуално кратка обосновка – до 600 символа (10 печатни реда).

Награди

Първа награда    -     400 /четиристотин/ лева

Втора награда     -    200 /двеста / лева

            Трета награда      -     100  /сто/ лева

Авторски права

Дунавската индустриална зона ТЕГРА придобива авторските права върху наградените проекти.

  Територията на бившия комбинат за тежко машиностроене между градовете Русе и Мартен, където са разположени близо 45 фирми, осигуряващи около 2500 работни места,  се нарича вече Дунавска индустриална зона "Тегра". Името е избрано след конкурс.


  В надпреварата с общо 172 предложения са се включили повече от 60 участници, като победителите бяха наградени в понеделник. 

  Старото име на град Мартен е Тегра - крепост, която е била част от римския крайдунавски лимес. 

  Организаторите на конкурса казаха още, че адресът на зоната - т. нар. бивше КТМ, останал като отпечатък от несъществуваща отдавна икономическа структура - не отразява сегашното й състояние и авторитета на компаниите, които развиват своята дейност в нея. 

 Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Русе Галин Григоров и заместник-кметът на града Наталия Кръстева.

 


 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha