Неделя, 13 Октомври 2024

Saab представи автомобила на бъдещето

Saab представи автомобила на бъдещето
Публикация   11 Юни, 2017   /     akcent.bg   /     536

Автономната кола е предназначена за придвижване в големите градове

  Компанията Saab, чиито права за ползване на автомобилните технологии притежава шведско-китайският консорциум NEVS, показа безпилотния концептуален модел InMotion. Той бе представен на изложението за потребителска електроника CES Asia в Шанхай. 
 
  От компанията заявиха, че проектът не е предвестник на конкретен модел, просто показва как трябва да изглежда напълно безопасния и удобен транспорт на бъдещето. Подобни машини могат да бъдат използвани за придвижване в големите мегаполиси. Те не се нуждаят от шофьори и не се предвижда да имат никакви уреди за управление. 


 

  Безпилотната кола разполага само с една врата, която винаги се пада от страната на тротоара. Интерорът може да се пренарежда в зависимост от нуждите на пътниците, които могат да извършват промените с помощта на мобилно приложение на смартфона си, което позволява промяна на конфигурацията в салона, осветлението и климатичната система.

  Saab не даде подробности за електрическият силов агрегат, с който е оборудван прототипът, пише automedia. Известно е, че колата може да се нарежда без кабел, тъй като използва електромагнитна индукция.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha