Неделя, 13 Октомври 2024

Откриха 19-тото Русенско изложение в Русенския университет

Откриха 19-тото Русенско изложение в Русенския университет
Публикация   11 Май, 2017   /     akcent.bg   /     371

  Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“ откриха официално 19-тото Русенско изложение на техника, технологии, стоки и услуги.

    Специализираното Русенско изложение е единствено по рода си в Северен централен район и е третото по големина в България. Провежда се всяка година през месец май на територията на Русенския университет, който единствен в страната има факултет за подготовка на инженерни кадри по Земеделска техника и технологии.

   Тази година изложението ще продължи от 11 до 13 май, като над 40 фирми от областта на земеделската и транспортната техника представят най-новите си продукти в парка на университета – обработваща техника, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи, представяне на нови модели автомобили от дистрибутори и много други. Тридневната програма на събитието включва срещи на студенти с работодатели, семинари, кръгли маси и дискусии.

  Организатори на изложението са инженерните факултети в РУ „Ангел Кънчев“ със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Община Русе, Областна администрация Русе и Съюза на учените Русе.

Тагове : изложение РУ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha