Неделя, 20 Октомври 2024

Световен ден за хигиена на ръцете – 5 май в УМБАЛ- Русе

Световен ден за хигиена на ръцете – 5 май в УМБАЛ- Русе
Публикация   03 Май, 2017   /     akcent.bg   /     746

5 май е и Международен ден на акушерката

    Във връзка с предстоящия Световен ден за хигиена на ръцете – 5 май, УМБАЛ-Русе организира поредица от инициативи за отбелязване на деня

         4 май

  На 4 май ще отбележим Световния ден за хигиена на ръцете в Университетската болница. Планирани са интерактивни демонстрации пред пациентите и посетителите на лечебното заведение, както и обучения за персонала на болницата.

Посредством специално интерактивно представление, включващо в себе си  средствата на пантомимата, клоунадата и кукленото изкуство, малките пациенти на отделение Педиатрия също ще бъдат въвлечени в историята на микробите по ръцете и как да се предпазят от тях.

  • 09:30 – демонстрации в бившата дрогерия на партера на хир.блок
  • 10:30 – интерактивно представление в отделение Педиатрия
  • 13:00 – обучение за персонала на болницата в конферентната зала, проведено от г-н Грег Лелие и г-н Емерик Рокет

        5 май

  На 5 май от 10:00 до 15:00ч. пред сухия шадраван пред Операта ще бъдат представяни правилните начини за поддържане на добра хигиена на ръцете. Специално внимание ще се обърне и на хигиената на ръцете и при децата. За целта двама аниматори посредством средствата на пантомимата, клоунадата и кукленото изкуство ще въвлекат децата в няколко игри и приложни занимания, за да им остане приятен спомен от прекараното време.

            5 май

  Освен Световен ден за хигиена на ръцете, 5 май е и Международен ден на акушерката. Денят се отбелязва от 1991г. и е посветен на това да си припомним ролята на акушерката при грижите за майката преди, по време и след раждането на бебето.

По случай празника пред АГ-комплекса на УМБАЛ-Русе от 11 до 13ч. ще се състои чаено парти, на което ще присъстват акушерки от болницата и студентки от специалност „Акушерка“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Тази година мотото на отбелязването на Междунардния ден на акушерката е „Акушерка – Майка – Семейство – Партньорство за живот“. По тази причина са поканени да присъстват и всички бивши, настоящи и бъдещи пациентки на АГ-комплекса, които да станат част от празника на акушерките.

Тагове : УМБАЛ- Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още