Понеделник, 6 Май 2024

Крум Зарков-Коалиция „БСП за България“: В момента Русе не съществува на политическата карта на България

Крум Зарков-Коалиция „БСП за България“: В момента Русе не съществува на политическата карта на България
Публикация   19:55     10 Март, 2017 /     akcent.bg   /     656

  „В момента Русе не съществува на политическата карта на България. Не съм чул национален дебат от парламентарната трибуна, чиято тема да е град Русе и неговото уникално местоположение на кръстопът на два европейски пътя. Вместо това, проекта за кръстовище на две нива при Дунав  мост беше спрян и парите прехвърлени в Шуменска област. Тук е мястото на народните представители да отстоят интереса на града, а парадокса е, че Русе има по-силно лоби в Букурещ, отколкото в Парламента.

  В същото време сме изправени пред тоталната разсипия на русенската индустрия и обезлюдяване на района. От 85-та до сега градът е намалял наполовина и хората напускат, защото тук нямат перспектива, нямат бъдеще.

  Русенският универсиет е силен в техническите, инженерни специалности, а Математическата гимназия е известна в цялата страна с подготовката си на математици, бъдещи IT специалисти. Но как те да се реализират в тази икономическа среда в Русе.

  Има по-добър път за развитието на страната. Държавата може да прави повече. Нужна е промяна и БСП може да направи тази промяна.“



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha